Vogelkijkfietstocht natuurgebieden Linkeroever

De Waterbus brengt ons tot bij halte Zwijndrecht en enkele kilometers verder aan de Broedvlakte Zwijndrecht start onze vogelkijktocht. Een fietstocht van 45km brengt ons nadien bij het Groot Rietveld voor een korte heen en weer wandeling, en kijkpunten bij de Rietvelden Kallo, Drijdijck, Putten West en Putten Weide, Prosperpolder Zuid, Prosperpolder Noord, de Schorren van den Ouden Doel, het Paardenschor en Doelpolder Noord.

De voorjaarstrek komt nu volop op gang en hopelijk kunnen we de eerste grutto’s en lepelaars bekijken. En wie weet wat nog allemaal…

Na het vogelkijkmoment bij Doelpolder Noord volgt er nog een fietstocht door het havengebied naar halte Liefkenshoek, waar we de Waterbus nemen richt het Callebeek Hemiksem.

De totale fietsafstand bedraagt 45 km. Heb je een elektrische fiets, hou er dan rekening mee om met een opgeladen batterij te vertrekken.

afspraak  |  veer Callebeek, Scheldestraat/Callebeekstraat Hemiksem  |  Waterbus om 9u30 (stipt)

meebrengen  |  verrekijker, fototoestel, picknick, voldoende drank, aangepaste kledij. Betalen op de Waterbus kan via een 10-vaartenkaart of met bancontact. Voor de heen- en terugvaart betaal je 4
Op de Waterbus is het dragen van een mondmasker verplicht.

deelname  |  Het aantal deelnemers is beperkt, meld dus vooraf je deelname: info@natuurpuntrupelstreek.be

Bij een slechtweervoorspelling wordt de vogelkijkfietstocht afgelast..


Wanneer

  • za27 maart 2021van09:20tot18:00

Locatie

Veersteiger Hemiksem, Scheldestraat/Callebeekstraat
Scheldeboord , 2620 Hemiksem

Organisatie

Vogelwerkgroep Rupel