TWELF

Twaalf kunstenaars stellen hun werk tentoon in het park van de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem, een bijzondere plek die in veel opzichten als kruispunt fungeert. Een kruispunt tussen een rijk verleden en een dynamisch heden, tussen cultuur en natuur, tussen rivier en land en tussen gemeenten. Voor de abdij ligt de verbondenheid in de tegenstellingen. Ze verenigde functies die haaks op elkaar stonden, deze van hospitaal en van interneringskamp. De specifieke eigenheid van de site vormt de basis van de openluchttentoonstelling TWELF. Ogenschijnlijke tegenstellingen.

Twaalf kunstenaars dus, inclusief curator Zjos Meyvis, zelf een veelzijdig beeldend kunstenaar. Het gaat verder om werk van Danny Schelfhout, Dirk Hamblok, Jaak Hillen, Jacques Dujardin, Jean-Nicolas Craps, Johan Rottiers, Luc De Man, het kunstenaarsduo Lut Vandebos en Niko Van Stichel, Peter Van De Vijver, Philippe Gouwy en tot slot Tjerrie Verhellen.

De tentoongestelde werken zijn verbonden met of refereren naar de identiteit van de abdij en haar omgeving. Deze verbondenheid komt tot uiting in de materiaalkeuze en/of door de inhoudelijke betekenis of het narratief van het werk. De openluchtexpo is vrij toegankelijk.

Wanneer

  • vr20 mei 2022totzo11 september 2022

Locatie

Abdijpark Hemiksem
Sint-Bernardusabdij 1 , 2620 Hemiksem

Prijs

  • gratis

Organisatie

IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Heuvelstraat 111-117 , 2620 Hemiksem