Jazz in de Abdij

Tijdens de eerste editie van ‘Jazz in de Abdij’ kan je in de prachtige setting van de Sint-Bernardusabdij komen genieten van diverse topoptredens.

Om 16.30u staat het Matthias Van den Brande-Trio op het podium. Matthias speelde als solist onder meer samen met het Brussels Jazz Orchestra. Met zijn trio sleepte hij al verschillende internationale prijzen in de wacht. De bezetting met Matthias op saxofoon, Tijs Klaassen op bas en Wouter Kühne op drums zorgt voor een intieme setting met nieuwe ritmische, melodische en harmonieuze ideeën. Ze gaan op zoek naar dat magische punt waarop jazztraditie en toekomst in elkaar overvloeien.

Pianovirtuoos Tars Lootens en mondharmonicaspeler Steph Van Uytvanck brengen vanaf 18.30u een hommage aan Toots Thielemans. Zij hebben het voorrecht gehad om elk op hun eigen manier met Toots te mogen samenwerken. Ze eren dit icoon met eigen interpretaties van songs die Toots graag speelde, veel filmmuziek, tunes en enkele eigen originals van Tars. Dit alles aangevuld met leuke anekdotes.

Als headliner mikt Black Mango volop op je dansbenen. Dit 10-koppig collectief bestaat uit muzikanten die reeds het podium deelden met artiesten als Selah Sue, DAAN, Brussels Jazz Orchestra, Flat Earth Society … Vanaf 21u hullen zij met hun arsenaal aan blazers de abdij in groovy jazzvibes, die de muziek laag per laag vorm geven. Ze kleuren binnen en buiten de lijnen van jazz en dagen elkaar muzikaal uit. Zwoel en warm en van ingetogen naar uitbundig!

Je koopt ineens een ticket voor de volledige dag met de 3 optredens. De optredens gaan door op de prachtig gerenoveerde binnenkoer, in openlucht.

Wanneer

  • za26 augustus 2023van16:30tot23:00

Locatie

Sint-Bernardusabdij - Binnenkoer
Sint-Bernardusabdij 1 , 2620 Hemiksem

Prijs

  • Basistarief 16
  • -26 j 12
  • Begeleider houder EDC-kaart (European Disability Card) gratis
  • Opstap-pas Hemiksem en Schelle 3
  • Opstap-pas Hemiksem en Schelle -26 j 2

Reserveer

Leeftijd

vanaf 16 tot 99 jaar

Organisatie

IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Heuvelstraat 111-117 , 2620 Hemiksem