Jazz in de Abdij 2024 - Jazz-festival - openlucht

Tijdens de tweede editie van ‘Jazz in de Abdij’ kan je in de magnifieke setting van de Sint-Bernardusabdij opnieuw komen genieten van diverse topoptredens.

Om 16.30u staat de jonge band HONEY op het podium. Groove, sobere melodieën en een rijk klankenpalet zijn de bouwstenen van hun muzikale taal. De composities, die collectief ontstaan vanuit jams, worden beïnvloed door funk, soul, jazz en gospel. De band bestaat uit gitarist Lukas Somers (Yong Yello, SOLAK, Otto Kintet), bassist Gerben Brys (Crazy Men, Ottla, Moonboat) en drummer Olivier Penu (Bandler Ching, Kel Assouf, Calicos) en ontstond uit een jarenlange connectie als ritmesectie voor verschillende projecten. In 2022 brachten ze hun eerste EP uit en eind 2023 waren ze artist in residence in Rataplan.

Vanaf 18.30u ontdek je het trio Verbist/Baars/Lagatie. Zij leggen de nadruk op het samenspel waarin er plaats is voor groove, swing en vrije improvisatie. Met steeds erg veel aandacht voor de melodie. Hun repertoire bestaat uit eigen werk van de hand van alle bandleden en bestaande composities. Inspiratie halen ze o.a. bij Bill Evans, Kenny Wheeler, Keith Jarrett, Bobo Stenson en Herbie Hancock. Milan Verbist (piano), Tristan Baars (contrabas) en Arne Lagatie (drums) leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en speelden o.a. een sessie voor Klara, in het kader van het programma ‘De Twintigers’.

Headliner van de dag is Lady Linn. In een uitzonderlijke trio-bezetting staat zij vanaf 21u, samen met topmuzikanten Filip Vandebril (bas/gitaar) en Marc De Maeseneer (sax) op het podium. Naast gekende hits brengen ze een programma met nummers vol jazzinvloeden. Daarbij bespeelt Lien zelf ook de piano. Lady Linn aka Lien De Greef heeft ondertussen 5 full-albums op haar naam staan. Ze kon in de loop der jaren 3 MIA’s en een Radio 2-Zomerhit aan haar palmares toevoegen. Live staat ze garant voor passie, fantastische zang en veel plezier. En dat zorgt steevast voor een onvergetelijk concert!

Je koopt ineens een ticket voor de volledige dag met de 3 optredens. Die gaan allen door op de prachtig gerenoveerde binnenkoer, in openlucht.

Wanneer

  • za24 augustus 2024van16:30tot22:15

Locatie

Sint-Bernardusabdij - Binnenkoer (openlucht)
Sint-Bernardusabdij 1 , 2620 Hemiksem

Prijs

  • Basistarief 21
  • -26 j 16
  • Begeleider houder EDC-kaart (European Disability Card) gratis
  • Opstap-pas Hemiksem en Schelle 4,2

Reserveer

Leeftijd

vanaf 16 tot 99 jaar

Organisatie

IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Heuvelstraat 111-117 , 2620 Hemiksem