Bezoek de Electrabelsite (Interescaut) in Schelle Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

De Electrabelsite in Schelle, of ook wel den Interescaut, ging van start in 1930 en was ooit de grootste productie-eenheid van elektriciteit in Europa.

Intussen staan de gebouwen bijna 20 jaar leeg en er wordt op dit moment volop gezocht naar een herbestemming met oog voor het cultuurhistorische erfgoed.

Open Monumentendag is de perfecte aanleiding om de rijke geschiedenis van de site, de esthetiek ervan en haar toekomst in de kijker te plaatsen.

Er zijn rondleidingen op de site voorzien om 10u, 11u, 12u, 13u, 14u, 15u, 16u en 17u. Indien je hieraan wenst deel te nemen kan je je op de dag zelf bij de infobalie inschrijven.

Ook Natuurpunt is van de partij en voorziet een wandeling om 11u en 15u naar het nabijgelegen gebied Maaienhoek, dat door hen beheerd wordt. Ook hiervoor kan je je ter plaatse inschrijven bij de infobalie.

De hele dag vinden er voor kinderen tussen 6 en 12 jaar rappelworkshops plaats in de voormalige machinezaal. Onder begeleiding van ervaren monumentenwachters kunnen de kinderen op die manier ontdekken hoe een monument geïnspecteerd wordt.

Wanneer

  • zo8 september 2019van10:00tot18:00

Locatie

Voormalige Electrabelsite/Interescaut
Alexander Wuststraat 2 , 2627 Schelle

Prijs

  • gratis

Leeftijd

van 6 tot 12 jaar

Organisatie

IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Heuvelstraat 111-117 , 2620 Hemiksem
  • Electrabelsite Provincie Antwerpen
  • Machinezaal Provincie Antwerpen/Stefan Dewickere
  • Detail machinezaal Edith Vercammen