Corona-update - 27 augustus 2020

IVEBICA heeft de volgende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken en om kwetsbare groepen te beschermen.

 • IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel zet de gezondheid van haar publiek en van haar medewerkers voorop. We zullen bij onze activiteiten dan ook de aanbevelingen van de federale overheid inzake volksgezondheid strikt opvolgen.
   
  Indien een activiteit niet kan doorgaan proberen we deze te verplaatsen naar een latere datum. In dat geval heb je steeds het recht om jouw toegangsgeld in z’n geheel, dus zonder annuleringskost, terug te vragen. Op die manier hopen we dat je met een gerust hart jouw tickets zal blijven boeken.
   
  Een uitzonderlijke situatie vraagt om bijpassende maatregelen. Zo gebruiken we komend seizoen grotere ruimtes voor onze culturele activiteiten. Zo kan de social distancing gewaarborgd blijven. We volgen uiteraard ook alle hygiënevoorschriften nauwkeurig op.
   
  Voor heel wat activiteiten koop je je tickets per bubbel. Je zit dus samen met de houders van de tickets die in één reservatie zijn aangekocht. Als deze regeling van toepassing is staat het bij de activiteit aangegeven in het ticketsysteem.
   
  We vragen het publiek om een mondmasker te dragen en stellen handgel ter beschikking.
   
  Tickets aankopen en inschrijvingen dienen op voorhand te gebeuren. We werken voorlopig niet meer met een kassa ter plaatse.
   
 • De inschrijvingen voor het volgende schooljaar aan de Academie voor muziek en woord van Hemiksem-Schelle-Niel zijn gestart. Je kan je hiervoor online inschrijven. Meer info is terug te vinden op https://www.academiehsn.be/.
 • De cultuurmedewerkers werken voorlopig op afspraak. Gelieve daarvoor contact op te nemen via 03 871 98 30 (onthaalbalie gemeentehuis Schelle) of rechtstreeks met de cultuurdienst via cultuur@ivebica.be. 

  In de week van 7 september kan je alvast elke voormiddag – zonder afspraak – bij de cultuurmedewerkers in het gemeentehuis van Schelle terecht om tickets te kopen voor het volgende cultuurseizoen. Wat het nieuwe seizoen te bieden heeft kan je ontdekken via https://www.ivebica.be/activiteiten?tag=ivebica

 • De bibliotheek in Hemiksem is terug open volgens de normale openingsuren. Meer info over de nodige voorzorgsmaatregelen kan je terugvinden via https://ivebica.bibliotheek.be/.
 • Voor minder mobiele personen voorziet de bib een dienstverlening met levering aan huis. Hiervoor kan je contact opnemen met de bibliotheek.
 • De bibliotheek in Niel is verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Emile Vanderveldelaan 30. We hopen om je daar te mogen verwelkomen. Meer info over de nodige voorzorgsmaatregelen kan je terugvinden via https://ivebica.bibliotheek.be/.

Wij houden u verder op de hoogte.

Dank voor uw begrip!

Het IVEBICA-team

 

Contacteer ons voor de meest recente informatie over de werking van de bibliotheek en de cultuurdienst.

 

Bibliotheek, vestiging Hemiksem : bibhemiksem@ivebica.be - 03 288 27 40

Bibliotheek, vestiging Niel : bibniel@ivebica.be

Cultuurdienst : cultuur@ivebica.be

 

Voor een antwoord op de meest gestelde vragen in verband met het coronavirus, kijk op https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Stuur een mail of bel naar

Gepubliceerd op woensdag 1 april 2020