Danny Schelfhout - Toekomst

Danny Schelfhout studeerde houtbewerking aan het Sint-Lambertusinstituut in Heist-op-den-Berg. Hij volgde ook de opleidingen houtsnijden, tekenen en beeldhouwen aan de academie in Mechelen en beeld en steen aan de academie in Antwerpen. Nu geeft Danny Schelfhout les in houtsnijden, natuursteenbewerken en meubelmaken aan CVO Crescendo in Mechelen.

De beelden zijn zowel figuratief als abstract. Hij laat de beelden ontstaan vanuit een gevoel, de emoties van het dagelijkse leven en mooie dingen die op zijn pad komen. De mens is heel aanwezig bij de vormgeving, soms als figuur (visueel) dan weer als gevoel. Schelfhout maakt van zeer realistische tot zeer gestileerde vormen beelden.

Zijn werk ontving diverse prijzen, o.a. van Langbehn, Academia Mechelen en de Prijs van de stad Mechelen. Shelfhouts beelden zijn te zien op het marktplein in Keerbergen en bij Atlas Copco. Daarnaast maakte hij diverse grafstenen, beelden en portretten in privé bezit.

 

Selectie tentoonstellingen

  • Danny Schelfhout nam deel aan diverse groepstentoonstellingen onder meer in Haacht, Keerbergen, Kruibeke, Kruidtuin Mechelen en Hemiksem. 
  • Symposia te sprimont 2013-2015