Hemiksem - Ahmet Savran

Locatie: Provinciale steenweg 65, Hemiksem

Info kunstenaar:

Ahmet Savran (°1993, Mol) is nog maar enkele maanden geleden naar Hemiksem verhuisd. Hij komt oorspronkelijk uit Mol, en zat enkele jaren op kot in Antwerpen.

De tijd die hij overhoudt na zijn studie (Biochemie @UA) en zijn werk (Assistent Manager) brengt hij graag door met tekenen. Zo houdt hij zijn creativiteit en curiositeit in leven. 

Al van kinds af aan had Ahmet passie en talent voor tekenen. Alhoewel hij in zijn jongere jaren enkele keren naar de academie voor beeldende kunsten in Mol is gegaan, heeft hij dit nooit serieus verdergezet. Het zijn de laatste 4 à 5 jaar dat hij weer vastberaden is om zijn talent verder te ontwikkelen. Gewoonlijk werkt Ahmet met potlood en inkt, maar af en toe werkt hij ook digitaal. 

Ahmet heeft een Turkse oorsprong, heeft interesse in verschillende onderwerpen binnen de wetenschappen. Hij is ook een comic nerd (in het bijzonder Marvel-comics) en is vertrouwd met de Soefi-cultuur. Een aandachtig oog kan in de tekeningen van Ahmet sporen vinden van al wat hem nauw aan het hart ligt.

Online: https://www.instagram.com/artwahmet/