Leuven en kasteel Arenberg - Busuitstap - WACHTLIJST

Na een koffie of thee met gebak starten we onze dag met een ochtendwandeling op het domein van het 16de eeuwse kasteel van Arenberg. Dit kasteel en het domein errond werden in 1916 door de Hertog van Arenberg aan de universiteit geschonken. Vandaag herbergt het, te midden van een groene oase van rust, de faculteit ingenieurswetenschappen.

Na de middaglunch verkennen we Leuven met daarbij vooral aandacht voor de geschiedenis van de stad als universiteitsstad: van de universiteitsgebouwen en hun architectuur over de belangrijke wetenschappers die het voortbracht tot het studentenleven in het begijnhof. Over Leuven valt zó veel te vertellen... .


Om 16u30 krijg je tips mee om in een kleinere groep enkele leuke plekken in Leuven te ontdekken, gaande van culturele bezienswaardigheden tot cafeetjes en winkeltjes. Het vertrek huiswaarts is voorzien omstreeks 18.30u.

Vertrekplaatsen en uren : 

HEIDEPLAATS, NIEL – 7.30U STIPT
GEMEENTEHUIS SCHELLE – 7.45U STIPT
GEMEENTEPLAATS, HEMIKSEM – 7.55U STIPT

Inschrijvingen voor 15 september '19 aub. Gelieve ons tevens via cultuur@ivebica.be te verwittigen indien je bepaalde voedingsrestricties hebt.

Wanneer

  • za5 oktober 2019om07:30

Prijs

  • Basistarief 54
  • Inwoners Hemiksem-Schelle-Niel 49

Reserveer

Leeftijd

van 18 tot 99 jaar

Organisatie

IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel