Lokale Helden '19

Lokale Helden is het grootste muziekfeest van Vlaanderen en Brussel. Bij de vorige editie waren er meer dan 1000 optredens in 200 verschillende gemeenten. En ook wij doen mee.

 

Op vrijdag 26 april '19 zijn er 's avonds in totaal 13 muziekacts op 7 verschillende locaties. Een verscheidenheid aan groepen maar allemaal met evenveel passie. Kom af en ontdek het talent uit je eigen regio.

 

PROGRAMMA

 

VOLKSHUIS (Heuvelstraat 16, Hemiksem)

19 - 20.30u Double Dee & Friends

Double Dee, dat is gitarist Dirk De Rycke en zangeres Danielle Debonnaire. Regelmatig halen zij hun Friends erbij en staan ze garant voor een flinke portie ambiance.

De band wordt voor Lokale Helden ’19 speciaal bijgestaan door een percussionist en met zijn allen zorgen zijn voor een heerlijk optreden met jazz, pop, rock en blues. Heerlijke covers van nummers uit de jaren '70, '80 en '90 in combinatie met hedendaagse hits maken er een feest van.

21.45 - 23.30u 't Oud Ijzer

't Oud Ijzer is een pop-rock coverband met als zangeres Ria (van het Volkshuis), gitaristen Jan en Luc, basgitarist Bryan, drummer Robert en met Milleke aan de toetsen. 

Ze brengen covers van Hooverphonic, Vaya Con Dios, Anouk, Nathaniel Rateliff en vele andere.

 

HET WELZIJN (Gemeenteplaats 24, Hemiksem)

19.30 - 21u Supersonic

Supersonic staat voor stevige alternatieve rock en hun repertoire is een mengeling van eigen nummers aangevuld met enkele gekende rockcovers. En... ze hebben net hun eerste EP uitgebracht.

22.15 - 23.45u Just Born

Just Born werd opgericht in 1968, ontbonden in 1974 en is terug actief sinds 2012. Het is een rockband met een lange staat van dienst en met zomaar even 4 hits uitgebracht in een tiental landen. Op de setlist staat hun eigen werk in combinatie met 80's en 90's pop- en rockhits.

 

DE WITTE (Gemeenteplaats 3, Hemiksem)

20.20 - 20.45u Killa Mahanie

Na enkele schitterende ervaringen in de beatboxwereld (o.a. vice Belgisch kampioen 2010) besloot Killa Mahanie om zich nog meer te verdiepen in het fascinerende muziekuniversum. Daar heeft hij, naast al dat beatboxen, op zijn 24ste een ernstige infectie opgelopen en is hij niet meer te genezen van het elektronische muziekvirus. Thomas werd stilaan bezeten van alles wat met synthesizers, controllers en studio materiaal te maken had.

Zijn sound is nog moeilijk te specifiëren maar leunt het dichtste aan bij elektronica, downtempo, chillwave en futur bass met een sprankeltje hip hop.

21.15 - 22.45u De Nouveau

De Nouveau, dat is een vrolijke mengeling van folk, country en bluegrass. Ze wisselen eigen nummers af met traditionals en covers van recenter werk.

Jef begeleidt zelf zijn warme stem met de ritmische folkgitaar. Het muzikantenkoppel Wim en Katleen ondersteunen hem met de vurige banjitar, de vrolijke accordeon en de gezellige contrabas. De speelse mandoline en melancholische mondharmonica neemt Wouter voor zijn rekening.

Opzwepende, dansbare tempo's worden afgewisseld met wat meer rustigere songs en zowel akoestisch als versterkt zorgt De Nouveau voor een aangename sfeer met vingervlugge muziek waar je vrolijk van wordt.

 

IN DEN ZOETEN INVAL (Assestraat 179, Hemiksem)

21.30 - 23.30u The Hitcrackers

The Hitcrackers is een live coverband met het beste uit de sixties.

Hits uit hun jonge jaren, hits die je overal terug kon vinden op de jukebox en die werden gespeeld bij de autoscooters op de kermis.

Herbeleef de sound van The Shadows en zing en dans op de grote classics van Cliff Richard, Elvis Presley, Paul Anka, Roy Orbison, The Everly Brothers, The Beatles, Will Tura en vele anderen.

 

RAVENSTEIN (Provinciale Steenweg 55, Schelle)

17.20 - 18.20u De Sloefen

Op hun spreekwoordelijke Sloefen brengen Paul op zang en accordeon en Carl op zang, gitaar en mandoline meezingers uit de lage landen. Deze worden afgewisseld met Ierse pubsongs met een knipoog naar klezmer en pop.

19.50 - 20.50u Leo en Jean

Na de ontbinding van de popgroep 'Leo Elsen en De Medeklinkers' hebben Leo en Jean zich gestort op een nieuw muzikaal project. Ze blijven het Nederlands trouw en brengen liedjes met een vleugje pop, jazz of blues en hier en daar een 'bossa'-arrangement. Dat vullen ze met veel plezier aan met enkele klassiekers.

 

'K EET (Parklaan 1, Schelle)

21 - 22.30u Inside Trio

Inside trio staat voor dansbare, sfeervolle muziek. Hun nummers gaan van pop, over jazz naar latin... en nog veel meer. Voor de gelegenheid brengen ze ook enkele bekende songs mee in een nieuw arrangement.

 

SJATOO SCHEL (Parklaan 5, Schelle)

21 - 22.30u DJ Zwino

The best of the 90's

22.30 - 24u DJ Stino

The best of the 90's

24 - 01.30u DJ Pierre

House

Wanneer

  • vr26 april 2019

Prijs

  • gratis

Leeftijd

van 18 tot 99 jaar

Organisatie

Volkshuis, Het Welzijn, De Witte, In Den Zoeten Inval, Ravenstein, 'k Eet & Sjatoo Schel i.s.m. IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel