Niel - Patricia Budini

Naam werk : Betovering

Kunstvorm : Fotografie

Toelichting werk : Sinds Patricia in Niel is komen wonen, ongeveer zo’n 20 jaar, is ze regelmatig op pad en geniet ze steeds weer  van de mooie omgeving. Ze krijgt er nooit genoeg van om op ontdekking te gaan. Bij haar foto's wil ze Niel een beetje in het licht brengen.

Als ze op stap is in de omgeving en er komen dreigende wolken richting Niel, dan voelt dat voor haar altijd wel spannend aan om toch zo lang mogelijk buiten te willen blijven en nog meer te genieten van hoe sprookjesachtig het landschap plots wordt.

Locatie : Overwinningsstraat 54 - Niel

 

Info kunstenaar :

Patricia is geen professionele fotografe. Ze heeft, buiten 1 jaartje aan de academie van Niel, geen verdere opleidingen gevolgd wat fotografie betreft.

Al sinds ze met haar Nikon Coolpix P 610 op stap gaat (en dat zijn nu toch al heel wat jaartjes), en nu sinds kort ook met de Smartphone, heeft ze de smaak te pakken van het vastleggen van beelden die haar aanspreken, beelden die haar aandacht trekken.

Vooral in de natuur kijkt Patricia gefascineerd naar wat daar allemaal gebeurt en te zien is. Ook naar kleine details waar we soms niet op letten. Dat gaat ze dan van dichtbij bekijken en bewonderen. Wat bij haar ook vooral haar aandacht trekt, is hoe het natuurlijk licht speelt met beelden die ze ziet. Wat ze dan ziet, probeert ze dan op foto vast te leggen.

Beelden geven een mooie weergave, van een specifiek moment in de tijd en ruimte. Het moment is dan wel voorbij nadien, maar als je de foto’s terug bekijkt, dan komen de herinneringen, emoties terug. Dat vind ze ook zo bijzonder aan foto’s.

Via Facebook heeft ze zo al een heel aantal albumpjes gemaakt met foto’s die ze deelt met vrienden. Door de enthousiaste reacties, is ze dit blijven doen, en af en toe verschijnt er dus een nieuw albumpje op Facebook, en kunnen de vrienden weer meegenieten.