Schelle - Els Janssens

Locatie: Steenwinkelstraat 142, Schelle

Info kunstenaar:

Els Janssens vindt haar inspiratie in de natuur. De natuur biedt haar enerzijds confrontatie, anderzijds meditatie.

"De pandemie heeft de wereld wakker geschud en mensen terug aan het denken gezet om stil te staan bij het leven van elke dag. Alles stond even stil. Onze vrijheid werd aangetast, verplichtingen werden opgelegd en dit deed ons nadenken .... Alleen de natuur ging z'n vrije gang. Velen hebben in deze tijden de natuur opnieuw ontdekt, de zaligheid van het wandelen en fietsen, de schoonheid van nieuwe dingen ..."

Als veelzijdig kunstenares maakt Els schilderijen met acryl en olieverf, etsen, tekeningen, illustraties, poëzie, verhalen en beelden in klei … . Ze stelt nationaal en internationaal tentoon sinds 1988 tot nu. Verder organiseert ze themaprojecten en tentoonstellingen en geeft ze lezingen en workshops in binnen- en buitenland.

In haar schilderijen zoekt ze de harmonie tussen lijnen en kleur, tussen droom en werkelijkheid, gecombineerd met een helder en contrastrijk coloriet.

Haar keramiek is vooral Aziatisch getint met een hedendaagse variatie. Ze maakt theepotten, chawan, ikebana vazen en schalen, poëtische objecten, sculpturale beelden …. unica. Ook maakt ze zelf natuur- en as-glazuren en haar werk is gebakken in een gas- of houtoven.

Streven naar de schoonheid van de imperfectie, het onvolmaakte dat de energie van de natuur in zich draagt. Het inspireert haar om schoonheid te brengen in een zo eenvoudig mogelijke vorm en kleur. 'Less is more' voor Els.

Website- / Facebooklink kunstenaar :

www.elzenn.be / www.ceramicartproject.comhttps://www.facebook.com/elsjanssens.39