Schelle - Els Janssens

Naam werk : Papavers

Kunstvorm : Schilderij

Toelichting werk : 'Papaver' is een acryl-schilderij in het thema 'Zomer'.

Locatie : Steenwinkelstraat 142 - Schelle

 

Info kunstenaar :

Als veelzijdig kunstenares maakt Els schilderijen met acryl en olieverf, etsen, tekeningen, illustraties, poëzie, verhalen en beelden in klei … . Ze stelt nationaal en internationaal tentoon sinds 1988 tot nu. Verder organiseert ze themaprojecten en tentoonstellingen en geeft ze lezingen en workshops in binnen- en buitenland.

Haar grote inspiratiebron is de natuur, verschillende culturen , reizen … .

In haar schilderijen zoekt ze de harmonie tussen lijnen en kleur, tussen droom en werkelijkheid, gecombineerd met een helder en contrastrijk coloriet.

Haar keramiek is vooral Aziatisch getint met een hedendaagse variatie. Ze maakt theepotten, chawan, ikebana vazen en schalen, poëtische objecten, sculpturale beelden …. unica’s. Ook maakt ze zelf natuur- en asglazuren en haar werk is gebakken in een gas- of houtoven.

Reizen naar verschillenden landen is hierbij ook een hele ervaring. De verrijking hierbij zijn de vele ontmoetingen met kunstenaars uit de verschillende culturen. Dat is zo boeiend en leerzaam en het blijven ook vrienden voor het leven.

Streven naar schoonheid van de imperfectie, het onvolmaakte, die de energie van de natuur in zich draagt. Het inspireert haar om schoonheid te brengen in een zo eenvoudig mogelijke vorm en kleur.

Less is More

Els 2020

Website- / Facebooklink kunstenaar :

www.elzenn.be / www.ceramicartproject.comhttps://www.facebook.com/elsjanssens.39