Schelle - Magali Perbal

Naam werk : Zeepaardje

Kunstvorm : Sculptuur

Toelichting werk :

‘Met een onbestemd gevoel van melancholie vertrok ze. Het werd een vreemde ontmoeting met de wezens. Zij brachten haar de beelden en de woorden die lange tijd in haar werkelijke herinneringen hadden gewoond.’

'Zeepaardje' is een sculptuur gemaakt van een zeepaardje, een paardenbloem en draad. Het komt uit de expositie 'Fijn wild' (sculpturen en poëzie).

Locatie : Steenwinkelstraat 90 - Schelle

 

Info kunstenaar :

Wat voor Magali (Antwerpen, °1969) begon als creatief therapeutisch werk met getraumatiseerde kinderen groeide algauw uit tot een fulltime kunstenaarschap. Het onzichtbare zichtbaar maken via beeld en woord vormt de rode draad doorheen haar werk.

Natuurlijke en pure materialen die tegelijkertijd kracht en eenvoud in zich verenigen is voor haar het aangewezen materiaal om vorm te geven.  Ze werkt graag met draad omwille van het dunne en broze maar evengoed vanwege de sterkte in samengebonden vorm. Opvallend is dat haar werken frequent vergezeld worden van tekst die ervoor zorgt dat er een gevoel van ‘in een verhaal, in een andere wereld stappen’ ontstaat.

Sinds kort werkt Magali samen met haar echtgenoot Walter Geerts, hun compatibiliteit tilt hun recente werk naar een hoger niveau.

Websitelink kunstenaar : www.magaliperbal.com