SKaGeN - WatchApp #1 : Emmi & Leo

SKaGeN presenteert met ‘WatchApp #1: Emmi & Leo’, een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp.

Dit project is een innovatieve manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. De virtuele wereld neemt een steeds grotere rol in in het leven van ons allemaal. Het is in deze virtuele wereld dat de twee hoofdpersonages, Emmi en Leo, elkaar ontmoeten. En jij kan stiekem meekijken in hun WhatsApp-gesprek.

Twee mensen leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp: Emmi probeert haar abonnement op het lifestyle magazine Skagen op te zeggen. Maar ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer van plaats, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de coronaquarantaine in België. Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp-conversaties. Maar de virtuele wereld is de echte niet…

Net zoals bij een toneelstuk is de tijd in deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms 's nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee.

Het werkt verslavend. Je kijkt steeds uit naar het volgende bericht, ook al blijf je soms op je honger zitten.

‘WatchApp #1’ is het eerste deel van een reeks social network-voorstellingen en is gebaseerd op de roman ‘Emmi & Leo’ van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.

Van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers
Concept: Mathijs F Scheepers
Tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers
Productie: SKaGeN & De Studio
Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers
Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids
Spreiding: Thassos & Laurent Langlois
Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien
Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio

 

PRAKTISCHE INFO :

  • De voorstelling start op woensdag 3 juni '20 en duurt 3 weken
  • Tickets kunnen aangekocht worden tot en met maandag 1 juni '20 23:59
  • Per verkocht ticket stort SKaGeN 1 euro aan De Acteurspenning, een noodhulpkas voor acteurs in moeilijkheden.
  • Elke persoon die een ticket koopt, ontvangt van ons een mail met instructies.
  • Om deel te kunnen nemen moet je beschikken over een smartphone en WhatsApp. 
  • Elk ticket wordt gekoppeld aan een gsm-nummer en e-mailadres. Wil je 2 of meer tickets? Dan moet je 2 of meer keer een bestelling plaatsen. Plaats dus elke bestelling met het nummer en mailadres van de persoon die de WhatsApp-berichten moet ontvangen.
 
GDPR : 

Met het kopen van een ticket voor de voorstelling ‘WatchApp #1’, sta je toe dat SKaGeN jouw telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en jou voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Jouw nummer is te zien voor de andere leden van de groep, je naam in principe niet. Je dient jouw eigen privacy-instellingen aan te passen indien je niet wenst dat jouw profielbeeld zichtbaar is.

Het gezelschap respecteert de privacy-regels en gaat omzichtig om met jouw gegevens. Na de voorstelling worden je gegevens verwijderd uit de bestanden van het gezelschap.

 

ACTEURSPENNING :

Als het als acteur eens niet lukt om rond te komen, kan hij of zij voor niet-structurele steun bij de Acteurspenning aankloppen. Zij steunen acteurs die medische kosten hebben of even niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. De Acteurspenning is een organisatie die steun krijgt van het Norma Joossens Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting en opgericht voor noodlijdende acteurs en actrices.

www.acteurspenning.be

Wanneer

  • wo3 juni 2020totwo24 juni 2020

Prijs

  • Basistarief 12,5

Reserveer

Leeftijd

van 18 tot 99 jaar